陕西成考网,主要为陕西省成考考生提供报考咨询、考前培训服务的网站,所有报考信息以陕西省教育招生考试院为准。

服务电话:15664862906

在线客服
  • 报名
  • 1
【考生登录中心】
教务电话:15664862906
主页 > 成考资讯 > 列表

2021年陕西成考考试高起专层次英语科目语法解析(七)

2021-11-06 09:29:02来源:陕西成考网点击:

    陕西成考高起专层次英语科目作为陕西成考高起专层次必考科目之一,其得分率相对来说是比较高的,所以也是拉开分数的重要考试科目,请大家认真复习备考这门课。为方便报考陕西成考的广大考生,陕西成考网整理了2021年陕西成考高起专层次英语科目的语法解析。
 
  一、语音知识:共5题;每题1.5分,共7.5分。在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词划线部分与其他单词划线部分的读音不同。找出这个词。
 
  1. A.best B.beside C.busy D.person
 
  2. A.gold B.color C.cold D.old
 
  3. A.again B.apple C.about D.ago
 
  4. A.now B.know C.cow D.how
 
  5. A.high B.enough C.laugh D.cough
 
  二、词汇与语法知识:共15小题;每题1.5分,共22.5分。从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。
 
  6.On the table is my book;________is over there.
 
  A.our
 
  B. you
 
  C. mine
 
  D. yours
 
  7.—Would you like to have more rice?
 
  —________·
 
  A.Not at all
 
  B.No,thanks. I'm full
 
  C.You are welcome
 
  D.OK, here you are
 
  8.My uncle lives in____special home for____elderly.
 
  A.不填;the
 
  B.不填;an
 
  C. the;an
 
  D.a;the
 
  9.Could you please______why you are so late today?
 
  A.explained
 
  B.explain
 
  C.to explain
 
  D.explaining
 
  10. Harry Potter is the most interesting book______have ever read.
 
  A.that
 
  B.when
 
  C. who
 
  D. where
 
  11.Bill is not in the office. He________to the library an hour ago.
 
  A.went
 
  B. has gone
 
  C. Would go
 
  D.has been
 
  12.______your eating habits is the best way to lose weight.
 
  A.To have changed
 
  B. Change
 
  C. Changing
 
  D.Being changed
 
  13.The letters______on your desk yesterday, but you didn't read them at all.
 
  A. were put
 
  B.being put
 
  C.put
 
  D.have put
 
  14. Go straight forward and you_____the shop on your right.
 
  A.would see
 
  B.will see
 
  C. have seen
 
  D.saw
 
  15.After a heated discussion, they finally agreed on the price______the new car.
 
  A. to
 
  B.at
 
  C. for
 
  D.with
 
  16. My brother worked_______than any other member in his team and got the first prize.
 
  A.hard
 
  B.harder
 
  C.hardest
 
  D.hardly
 
  17.You can invite Tom to the party,________please don't ask that friend of his.
 
  A.but
 
  B. for
 
  C.since
 
  D.or
 
  18.We will go out for a picnic_____it doesn't rain tomorrow.
 
  A.if
 
  B.after
 
  C. that
 
  D.though
 
  19.Someone is knocking at the door , but whom can_______be?
 
  A.one
 
  B.he
 
  C.it
 
  D.she
 
  20.The baby usually______three times a night.
 
  A.has woken up
 
  B. is waking up
 
  C.will wake up
 
  D.wakes up
 
  答案:
 
  -、语音知识
 
  1. C 2. B 3. B 4. B 5. A
 
  二、词汇与语法知识
 
  6.D
 
  7. B
 
  8.D
 
  9. B
 
  10. A
 
  11.B
 
  12.C
 
  13.A
 
  14. B
 
  15.C
 
  16.B
 
  17.A
 
  18. A
 
  19. C
 
  20. D
 
    陕西成考网发布,未经允许请勿转载。考生若有更多2021陕西成人高考报名时间、费用、条件等问题可咨询陕西成考网老师。
 
    陕西成人高考报名入口:点击报名

报考服务

关注公众号

扫一扫关注微信公众号

随时获取成考政策、通知、公告以及
各类学习资料、学习方法、教程

考试提醒

2021年全国成人高考还有

00

考试时间:10月23日、24日
陕西成人高考报名 考生查询服务
15664862906